21 april 2007

F4 speelt prima wedstrijd ondanks 4-2 verlies

Soms is de uitslag van een wedstrijd écht niet belangrijk. Vandaag gold dat voor de 4-2 nederlaag tegen Hoograven F1. Ten eerste omdat we een geweldige (spannend en goed spel) wedstrijd hebben gezien. En de F4 heeft naar vermogen en met volle inzet gespeeld.

Met Noam en Bram uit de F3 en nog zonder de geblesseerde Emma en Guus (en Sem was een weekend weg) hadden we 8 spelers. Hoograven ook dus we besloten tot 8 tegen 8. Hoograven had niet alleen een nieuwe outfit (Lazio Roma) maar ook weer nieuwe sterren gescout. Al dan niet uit de E, dat laten we in het midden, maar spelertjes die scharen maken, de bal achter het standbeen langs spelen en al een geweldige balcontrole hebben. Voor de liefhebber een genot om te zien en de scheidsrechter trad goed op tegen de schaduwkant van dat talent: forse overtredingen en veel mekkeren (tegen elkaar en de scheids). Daardoor bleef de wedstrijd leuk en sportief. Temeer omdat ook onze spelers vandaag niet bang waren om een beetje het lichaam te gebruiken. Noam en Bram waren echte buffelaars en speelden beiden een prima wedstrijd. Maar ook onze resterende zes spelers haalden een dikke voldoende. Egon was laconiek als altijd maar liet zich niet gek maken door al dat gedans en beweeg en bleef goed naar de bal kijken. Joran verdedigde prima door zich telkens goed op te stellen en verraste ons diep in de tweede helft met een goed getimed en nuttig hakballetje. Wouter en Guyla werkten hard en zochten steeds vaker de combinatie met elkaar alsmede met Dore en Noam. Dore liep telkens goed vrij, hield bij balbezit het overzicht en speelde daardoor de voorhoede regelmatig goed vrij. Nog iets meer durven misschien, maar haar spel was prima. Abe keepte vanwege dezelfde hoest als tegen Hercules weer de hele wedstrijd en deed dat voortreffelijk. Kortom er had wel wat in gezeten, maar we hadden net even wat meer pech dan de tegenstander. Of de tegenstander had meer geluk, het is maar hoe je het ziet.

Na de 1-0 (weer zo'n afgeketste bal die de tegenstander er van 20 meter in de kruising weet te jagen) kwamen we sterk terug. Wouter schoot eerst nog op de paal maar maakte even later toch gelijk. De 1-1 ruststand was ook terecht. In de tweede helft kwam er meer ruimte vrij op het middenveld. Kansen waren er over en weer en bij een uitval kon Hoograven profiteren van de verwarring in de verdediging. Even waren we bang voor een dipje en meer tegengoals, maar we bleven mentaal sterk en de aanval zoeken. Nadat Noam met een schot van 20 meter afstand de lat raakte, kon Wouter vanuit de rebound weer gelijk maken: 2-2. Hoe zou deze bloedstollende wedstrijd aflopen? Na twee goede kansen voor ons op 2-3, viel de goal helaas bij Abe: 3-2. Snel daarna werd het 4-2. Allemaal mooi uitgespeelde aanvallen van de tegenstander. Het is mij een raadsel waarom deze ploeg tegen die andere tegenstanders niet dik heeft gewonnen. Maar goed. We hadden nog 4-3 kunnen maken, maar een gelijkspel zat er niet meer in. Tijdens de penalties ontstond er onrust omdat Noam, Bram en Abe naar de F3 moesten (dat werd 4-4 tegen DVSU F2) en Wouter met de F1 (1-3 winst tegen de bovenste) mee ging doen. We hadden nog 7 minuten om op het andere veld te komen, dus we verlieten hals over kop het terrein.

Voor mij was het de laatste competitiewedstrijd. Op 5 mei ben ik er niet (net als Egon; Abe is er wel) en spelen we tegen Delta Sports dat tegens ons kampioen kan worden na de 4-2 (ook al) overwinning op Houten F4. Dat zal een warme ontvangst worden daar. Zie de stand:



We spelen daarna nog drie toernooien, waarvan op 12 mei ons thuistoernooi het eerste is. Als we de inzet van vandaag dan weer kunnen opbrengen wordt het vast een mooi toernooi.

Geen opmerkingen: