11 november 2006

F4 krijgt iets te weinig: 5-4 voor CDN F3

Jammer, jammer, jammer. Even waren we dicht bij een stuntje tegen koploper CDN F3 uit Driebergen. Na een 3-1 ruststand kwamen we terug tot 3-3 en later 4-4. Vlak voor tijd scoorde CDN de 5-4 en konden we dat niet meer goed maken. Maar het spel, vooral in de tweede helft, vertoonde weer meer lijn. Er was strijdlust en dit alles geeft het Legioen nog weer meer hoop voor het vervolg van het seizoen.

De regenachtige nacht had geen invloed op de wedstrijd. Die werd op het spiksplinternieuwe kunstgrasveld van CDN gespeeld. Met een af en toe doorkomend zonnetje en een lekkere temperatuur was het eigenlijk wel ideaal. De coach, dit keer alleenstaand vanwege het vakantietje van Bas en Joran, kreeg een keurig boekje met de plattegronden en de regels. Geen publiek en koffiebekers op het veld en de zijlijn die de twee halve velden markeert vrijhouden. Een uitstekende regel, die Sporting ook moet invoeren, die op uiteraard op de instemming van deze soms wat pietluttige coach mocht rekenen. Het veld is zo voor de spelers en het uitzicht was voor de toeschouwers desondanks riant. En de vele supporters (Marga, Hannelore, Juliette en Yuri, Wim, Eric en Jan-Willem kregen een spannende wedstrijd te zien. Het spel van de F4 was nog wisselend, maar bij vlagen was er veel te genieten. Na 10 seconden kreeg Wouter zijn eerste kans en daarna was het aan CDN, De verdediging (Guyla, Egon, Guus) had als opdracht gekregen om, bij de afwezigheid van de dynamische Joran, vooral achterin te blijven. Dat ging aanvankelijk goed, maar een 'wegwerker' van Guus belandde achter keeper Emma. Gelukkig ging snel daarna één van de counters via Wouter er wel in: 1-1. Daarmee konden we opnieuw beginnen en we kregen ook wat kansen. Achterin was de discipline even weg en CDN scoorde meteen 2 keer. Dat had nog meer kunnen zijn, zeker na een regen aan corners, maar die werkten we met wat geluk goed weg. De coach schreeuwde wat af en zowaar kwam er meer lijn in het spel. Wouter en Sem werden in de voorhoede goed ondersteund door de lopers Abe en Dore. Wouter kreeg nog een kans en Abe had de bal voor het inschieten. Maar hun keeper redde een paar keer goed, nota bene met Abe's handschoenen! De ruststand had 3-3 moeten zijn want in de laatste 10 minuten hadden wij het beste van het spel. De uitstekende uittrappen van Emma brachten gevaar en ons defensieve trio had een beetje grip gekregen op de snelle en behendige spitsen van CDN.

In de tweede helft werd het aan beide kanten gevaarlijker. Abe ging keepen en Emma nam de rol op het middenveld over van Abe en deed dat met verve. CDN speelde naar onze supporters toe en kwam steeds gevaarlijk op. Maar we hielden stand, omdat onze twee dames ook telkens kwamen helpen. En omdat ze ook goed vrijliepen bij balbezit en Abe goed uitschoot werd Wouter steeds beter aangespeeld. Dat resulteerde in de 3-2 van Emma na aangeven van Wouter en zelfs 3-3 van Wouter na een uitstekende pass van Dore. Als je bedenkt dat Wouter nog twee keer alleen afging op de prima keeper, mét Abe's handschoenen dus :-), maar het niet kon afronden had het nog mooier kunnen worden. Hadden we dan moeten winnen? Nee. CDN bleef gevaarlijk, schoot op de paal, via de lat in het doel (of niet; Mariëlle hield dit keer wijselijk haar mond) en was al met al toch net wat beter dan wij. Er zitten al meer 'voetballertjes' in deze ploeg, net als bij Hercules of DOSC. Via goed samenspel en hard werken en de individuele acties van Wouter konden we lang mee vandaag. CDN scoorde 4-3 en de daardoor teleurgestelde coach werd even later getroost door Guyla die goed mee was gegaan en via goed doorzetten 4-4 scoorde. Met nog 3 minuten op de klok leken we ons eerste gelijkspel te halen van het hele seizoen. Maar de bal kwam niet weg en CDN scoorde 5-4. We hadden nog wat tijd moeten hebben, maar de verder goed leidende scheidsrechter floot net als in de eerste helft iets te vroeg af. CDN was de gelukkigste in deze wedstrijd en zal waarschijnlijk wel kampioen gaan worden. Maar in de tweede helft heeft een gelijkspel er zeker ingezeten en dat is een mooi resultaat.

We gaan lekker de competitie afmaken met nog een thuiswedstrijd tegen Hoograven en uit tegen Jonathan en Hercules. Dat zullen allemaal dit soort wedstrijden worden gezien de onderlinge uitslagen van de afgelopen weken. Afhankelijk van het weer natuurlijk want de kans op afgelasting wordt steeds groter. In en gezellige nazit werden de plannen gesmeed. De F4 gaat oa de zaal in en gaat verder lekker trainen en oefenen. De tweede competitiehelft kan weer alles anders zijn, maar nu zitten we weer op de goede weg.